Bosna i Hercegovina

UNSA - Neistinite informacije o prekidu nastave i obustavi ispita

Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - U medijima i na društvenim mrežama pojavila se grubo krivotvorena, falsificirana Odluka Senata Univerziteta u Sarajevu o realizaciji nastavnog procesa u vrijeme pandemije koronavirusa, u kojoj se navode neistinite informacije o prekidu nastave, kao i obustavi svih ispita, saopćeno je iz Univerzitet u Sarajevu.

- Ovakav čin širenja lažnih vijesti nanosi veliku štetu Univerzitetu u Sarajevu, posebno studentima i uposlenicima - naglašavaju u saopćenju.

Ističu da su nakon ove krivotvorene odluke ponovo objavili na svojoj web stranici izvornu Odluku i Zaključke koje se odnose na izmijenjeni režim nastave na Univerzitetu u Sarajevu, te o ovom činu obavijestili Operativni centar Federalne uprave policije. 

Poručuju da su važeće Odluke i Zaključci Senata Univerziteta u Sarajevu o realizaciji nastavnog procesa u vrijeme pandemije koronavirusa dostupni na web stranici Univerziteta.

- Skrećemo pažnju zainteresiranim stranama da prije objave ili prenošenja vijesti o odvijanju nastavnog procesa na Univerzitetu u Sarajevu potvrde stvarno činjenično stanje sa Službom za odnose sa javnošću Univerziteta u Sarajevu kako bi se izbjeglo širenje netačnih vijesti te unošenje dodatnog nemira među studentima u ovoj iznimno zahtjevnoj situaciji - stoji u saopćenju Službe za odnose s javnošću Univerziteta u Sarajevu.

(FENA) M.B.