Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 15:57 |

Podijeljena medicinska i zaštitna oprema civilnim zaštitama HBŽ-a

FENA Saopćenje

LIVNO, 1. travnja (FENA) - Županijski stožer civilne zaštite Hercegbosanske županije (HBŽ), u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo i Upravom civilne zaštite HBŽ-a, raspodijelili su medicinsku i zaštitnu opremu općinskim/gradskim civilnim zaštitama na području HBŽ, a kao podrška sprečavanju širenja koronavirusa i ublažavanje posljedica izazvanih trenutnom epidemiološkom situacijom.

 Županijska uprava civilne zaštite dodijelila je općinskim službama Bosanskog Grahova 50, Tomislavgrada 200, Glamoča 100 i Drvara 100 komada maski, i dezinfekcijska sredstva.

 Zavod za javno zdravstvo raspodijelio je 200 maski sukladno potrebama na terenu, priopćila je Služba za odnose s javnošću Vlade HBŽ-a.

 Uprava civilne zaštite osigurala je sredstva za nabavku materijala za izradu platnenih maski i potrebnog posteljnog rublja, kao i dezinfekcijskog sredstva Dioxi.aktiv (500 l), za koje je do sada uloženo preko 30.000 maraka.

 Federalna uprava civilne zaštite donirala je 30 kreveta HBŽ-u, od čega je 20 ustupljeno Civilnoj zaštiti Kupres za potrebe Doma zdravlja u Kupresu i 10 kreveta Civilnoj zaštiti Drvar za potrebe Doma zdravlja u Drvaru.

 Iz Županijskog stožera civilne zaštite HBŽ-a poručuju da će kako budu dobivali i nabavljali medicinsku i zaštitnu opremu, sve raspoloživo ravnomjerno staviti na raspolaganje županijskoj bolnici i domovima zdravlja na području Županije, kao i civilnim zaštitama općina/grada, priopćeno je.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Isporučena vrijedna oprema za službu Civilne zaštite Goražde

Na području HBŽ-a doček Nove godine prošao bez izgreda i incidenata

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'