Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 15:32 |

Gračanica-Prostor ANEA-a opremljen za osobe koje ne poštuju mjere samoizolacije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Odlukom Federalnog štaba civilne zaštite, svi gradovi i općine u FBiH su u obavezi izgraditi izolatorije za osobe koje ne poštuju propisanu mjeru samoizolacije. Takav izolatorij je opremljen u prostoru ANEA-a u Gračanici.

Za sada je osposobljeno šest kreveta koje je dao na korištenje vlasnik firme Plamingo Samir Ćurić. 
Još deset kreveta treba biti postavljeno u naredna dva do tri dana i finansira se sredstvima iz budžeta.

Mjere izolacije su preventivne mjere koje su donesene s ciljem zaštite svih građana, odnosno sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19.

S obzirom da ima onih koji krše spomenute mjere izolacije, Štab civilne zaštite FBiH je donio odluku da se poduzmu represivne mjere, i da se za te osobe izgrade izolatoriji. Sva lica koja budu prekršila mjeru samoizolacije bit će smještena u izolatorij. To je poruka svima kojima je izrečena mjera izolacije, da budu ozbiljni, odgovorni i da se pridržavaju rješenja, u protivnom se kršenje mjera neće tolerisati, saopćeno je iz gradske uprave Gračanice.

 - Voljeli bismo da se ovdje odvijaju aktivnosti mladih ali evo ovo je prostor koji je opremljen za one koji ne poštuju samoizolaciju. Sad su mjere pooštrene i svi oni koji ne poštuju mjere će biti smješteni ovdje - rekao je gradonačelnik Nusret Helić, a zatim dodao  da na ovaj način pomažu Ministarstvu unutrašnjih poslova koje je nadležno da osigura prostore za smještaj onih koji ne poštuju izolaciju.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Gračanica: Svečano otvorena novoizgrađena džamija u Režićima

U Gračanici održan seminar o HACCP sistemu sigurnosti hrane

Otvoren sajam 'GRAPOS EXPO 2023' u Gračanici - Privreda i inovacije na jednom mjestu

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom