Kultura     | 01.04.2020. 14:47 |

Narodno pozorište u Mostaru najavilo online repertoar za travanj

FENA Saopćenje

MOSTAR, 1. travnja (FENA) - Narodno pozorište u Mostaru (NPM) za travanj je pripremilo prikazivanje online predstava iz ranijih sezona, a prva na redu je "Kulin" Mirsada Sinanovića u režiji Erola Kadića, za koju će link za gledanje biti dostupan u petak, 3. travnja, od 20 sati.

Glumačku postavu čine Jasmin Krpo, Ermin Sijamija, Mirvad Kurić, Saša Oručević, Šerif Aljić, Goran Lozo, Emir Sejfić, Tina Čović, Amela Kreso, Bojan Beribaka, Emir Spahić, Mirsad Elezi, Belma Čečo Bakrač i Rijad Ljutović. Predstava je premijerno izvedena 4. listopada 2008. godine, priopćeno je iz Narodnog pozorišta u Mostaru.

Narednog petka, 10. travnja publici će biti dostupna predstava "Posljednja ljubav Hasana Kaimije" rađena po tekstu Derviša Sušića, a u režiji Šemsudina Gegića.

Predstava je premijerno odigrana 25. studenoga 2013. godine, a radi se o umjetničkom dramskom tekstu baziranom na stvarnoj osobi. Tekst govori o mnoštvu, o državi, o domovini, o ljubavi, o sukobu, o mržnji ..., a to je Hasan Kaimija.

Na rasporedu 17. travnja je predstava "Alfa Beta" E.A Whiteheada, u režiji Saše Oručevića. Predstava se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u tu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi. Glumačku postavu čine Fatima Kazazić i Saša Oručević.

Posljednji petak, 24. travnja, publici će biti dostupna sjajna komedija "Hotel Plaza" Neila Simona, u režiji Admira Glamočaka.

Radnja predstave je smještena u Hotelu Plaza u New Yorku, a govori o tri ljubavne priče i tri percepcije ljubavi. Predstava o ljubavi, snovima, braku, usamljenosti, otuđenosti, sreći, ostvarenim i neostvarenim željama, a sve to na duhovit i uzbudljiv način. U predstavi igraju Jasna Žalica, Admir Glamočak, Emir Spahić, Ajla Hamzić, Amela Kreso, Emir Sejfić, Fatima Kazazić i Saša Oručević.

Iz Narodnog pozorišta podsjećaju, kako je 10. travnja bilo planirano svečano otvaranje ovogodišnjeg međunarodnog festivala komedije "Mostarska liska 2020." koji je zbog ranije proglašene pandemije i stanja nesreće na razini FBiH, odgođen.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Predstave u ožujku u novom ruhu Narodnog pozorišta u Mostaru

Brojna gostovanja Narodnog pozorišta Mostar

Narodno pozorište Mostar poklanja mostarskoj publici izvedbu predstave 'Bilo jednom...'

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom