Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 14:15 |

Dezinfekcijska sredstva iz Kalesije poslana u Osmake

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Nakon što je završena dezinfekcija kompletne teritorije općine Kalesija, općinski načelnik Sead Džafić u dogovoru sa načelnikom opštine Osmaci u Republici Srpskoj Ljubom Petrovićem dogovorio je da se izvrši dezinfekcija svih naselja na teritoriji te opštine.

- Komšijski se trebamo pomagati, ovo je dokaz da mi sarađujemo i da smo tu jedni za druge. Mi imamo mehanizaciju i sredstva za dezinfekciju tako da očekujem da će u ova dva dana biti završena i komplet opština Osmaci, a zatim idemo u kalesijska naselja. Želimo da uradimo sve da spriječimo da koronavirus ne dođe u našu općinu - kazao je načelnik Sead Džafić.

Pomoćnik načelnika opštine Osmaci Zoran Riđošić izjavio je da je to velika pomoć.   

- Hvala načelniku Kalesije koji je ovo sve obezbjedio tako da će sva naša naselja biti dezinfikovana i na taj način spriječavamo pojavu koronavirusa - rekao Riđošić. 

Također, veliku zahvalnost načelniku Kalesije iskazao je i predsjednik Skupštine Opštine Mehmedalija Imširović istakavši da su načelnici Osmaka i Kalesije od ranije dobro sarađivali te je to nastavljeno i u ovim teškim vremenima.

Ono što je vrijedno istaći jeste da sredstva koja se koriste za dezinfekciju nisu štetna za ljude, zemljište i životinje, te se sve radi u saradnji sa nadležnom službom Doma zdravlja Kalesija, saopćeno je iz Općine Kalesija. 

 

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Deset porodica u Kalesiji danas dobilo ključeve od novoizgrađenih stanova

Vatrogasci iz općine Reusch iz Njemačke boravili u Kalesiji

Kalesija - Doček volontera koji su u Turskoj montirali stambene kontejnere

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana