Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 13:10 |

Negativni nalazi svih do sada testiranih stanovnika Bugojna

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 1. aprila (FENA) - Negativni su bili nalazi svih devet osoba iz općine Bugojno koje su do sada testirane na COVID-19, potvrđeno je iz Javne ustanove „Dom zdravlja“.

 -Nalazi dvije osobe, koje su testirane jučer u grupi s ukupno 19 testiranih osoba su, također, negativni. Testova ima dovoljno, tako da će se vršiti testiranje svih onih građana kod kojih postoje indicije na infekciju koronavirusom – saopćeno je danas iz ove zdravstvene ustanove.

Kontinuirano se prati epidemiološka situacija i poduzimaju sve neophodne mjere na suzbijanju pojave i širenja zaraze koronavirusom na području bugojanske općine.

-Shodno propisanim naredbama i procedurama, pružamo zdravstvene usluge svim pacijentima, kojima je to neophodno. Uz primjenu epidemioloških mjera, vršimo prijevoz onkoloških pacijenata na UKCS, uz prethodno popunjen anketni upitnik kod nadležnog epidemiologa, a redovno se obavlja i dijalizni tretman, i vrše laboratorijske pretrage kod ovih pacijenata, kao i u svim urgentnim slučajevima - navedeno je.

Istaknuto je kako su pacijentima dostupne i sve specijalističko-konsultativne usluge, odnosno omogućeni pregledi kod specijalista hirurgije i ortopedije.

-Iako smo rad prilagodili novonastaloj situaciji, omogućili smo svim pacijentima preuzimanje recepata za redovnu terapiju. Za osobe starije od 65 godina, kojima je zabranjeno kretanje, recepte mogu preuzeti mlađi članovi porodice, ili njima bliske osobe, a izdavanje recepata vrši se za period od tri mjeseca – stoji u saopćenju iz bugojanskog „Doma zdravlja“.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bugojno: Šumski požar na lokalitetu Garački potok stavljen pod kontrolu

Šumski požar na lokalitetu Garački potok i dalje aktivan, vatrogasci na terenu

Požar koji je u petak izbio iznad naselja Vesela u Bugojnu širi se prema Kupresu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta