Stranačke aktivnosti     | 01.04.2020. 10:50 |

Saopćenje za javnost Naše stranke

FENA Saopćenje

Mirjana Marinković-Lepić: Parlament BiH može i mora održati sjednicu

Klub zastupnika Naša stranka-Nezavisni blok u Parlamentarnoj skupštini BiH traži hitno održavanje sjednice Predstavničkog doma i Doma naroda. 

“Mi, zastupnici na državnom nivou, imamo bolje uslove za rad od svih koji trenutno moraju odlaziti na svoje poslove. Centralna sala u Parlamentu ima 524 mjesta, 113 na galerijama, 17 u kabinama za prevođenje. Broj zastupnika u Predstavničkom domu je 42, s obzirom na zabranu kretanja starijima od 65, al ii drugih razloga, taj broj je prilično manji. Imamo više nego dobre uslove za poštivanje distance, a ispoštovat ćemo i ostale mjere zaštite.

Neophodno bi bilo obezbijediti prisustvo kvoruma, sa proporcionalnom prisutnošću predstavnika svih parlamentarnih stranaka i klubova, u skladu s izbornim rezultatom.

Na sjednici bismo mogli izglasati samo izmjenu poslovnika koja će omogućiti daljnji nesmetani rad Parlamenta u elektronskom obliku.

Parlamentarizam ne smije zamrijeti. Pogotovo ne ovaj na državnom nivou koji je svakako pod stalnim opstrukcijama. Moramo osigurati kontinuiran parlamentarni nadzor nad radom izvršne vlasti te nad mjerama koje ista poduzima. Pod hitno moramo pristupiti izradi zakonskih i podzakonskih akata koji će omogućiti saniranje štete najveće ekonomske krize sa kojom se suočava Bosna i Hercegovina u protekle dvije decenije”, rekla je Mirjana Mrinković-Lepić, zastupnica Naše stranke.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Saopćenje za javnost Naše stranke

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!