Ekonomija

Firme AS Holdinga - Potražnja povećana, ali nema zastoja u proizvodnji

Tekst: Sanda Hrkić, Foto: AS Holding/ilustracija

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Sve firme koje posluju u sastavu AS Holdinga, a među kojima su sarajevski Klas i Sprind, te Mlin i pekara Ljubače-Tuzla, rade bez prestanka, u tri smjene, da bi isporučile sve narudžbe kupcima. Potražnja za proizvodima (brašno, tjestenina, hljeb…) je povećana, ali, kako ističu,  svi ljudski resursi su na raspolaganju tako da nema zastoja u proizvodnji.

Iz  AS Holdinga za Fenu je navedeno i to da 'Klas' svaki dan proizvodi maksimalnim kapacitetom, od 400.000 kg, i to sve promptno šalje trgovcima širom BiH, bez zastoja.

- 'Klas' ima dovoljno pšenice koju redovno dopunjavamo od naših dobavljača, uprkos otežanim okolnostima i poskupljenju cijena žitarica na okolnim tržištima. Prema kapacitetima proizvodnje i prema zalihama kojima raspolažemo, kao i prema stanju robnih rezervi, nema potrebe za brigom... Mi kontinuirano naručujemo i uvozimo pšenicu. Svi 'Klas' proizvodi se isporučuju u traženim količinama na tržište – navodi se.

Sarajevska prehrambena industrija 'Sprind', Mlin i pekara Ljubače-Tuzla također, kako se ističe, rade u punom kapacitetu, da bi zadovoljili sve zahtjeve tržišta.

- Bitno je da se zasad uspješno savladavaju sve prepreke i da ima dovoljno proizvoda svih kompanija koje posluju u sastavu AS Holdinga - naglašavaju.  

U sastavu AS Holdinga posluje 16 kompanija čiji su brendovi visoko pozicionirani i dobro poznati potrošačima u BiH, ali i Evropi i svijetu. Zlatna džezva, Oaza, Tops, Zlatni puder, Tuzlanska so samo su neki od preko 2.000 proizvoda iz njihovog portfolija. 

(FENA) D.V.