Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 10:47 |

U toku osma vanredna sjednica Vijeća ministara BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - U  toku je osma vanredna sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Po završetku će biti emitovano saopćenje, saopćeno je iz Ppres-službe Vijeća ministara.

Prva tačka predloženog dnevnog reda je Informacija o realizaciji zaključaka Predsjedništva Bosne i Hercegovine i definiranih operativnih mjera za zaustavljanje širenja virusa korona (SARS - Cov-2/COVID 19).

Pred ministrima je također Informacija o aktivnostima koje je potrebno realizirati za pristupanje Bosne i Hercegovine Zajedničkom sporazumu o javnim nabavkama, kao i Informacija o zajedničkoj listi vitalnih proizvoda koju je utvrdio Sekretarijat CEFTA-e u vezi sa olakšavanjem prometa uslijed krize uzrokovane virusom korona.

Naredna najavljena tema je Informacija o usvajanju mjera sa ciljem olakšavanja transporta i trgovine osnovne robe između zemalja članica EU i zemalja zapadnog Balkana, a potom Prijedlog odluke o produženju važenja registracije vozila u Bosni i Hercegovini, Prijedlog odluke o izmjenama i dopunama Odluke o privremenom zatvaranju graničnih prijelaza u zračnom prometu za promet putnika u Bosni i Hercegovini, kao i Prijedlog odluke o traženju međunarodne pomoći za zaštitu i spašavanje.

Prema najavljenom dnevnom redu, ministri će razmotriti i Prijedlog zaključka u vezi s održavanjem sjednica Vijeća ministara  putem videokonferencije - online, uslijed vanredne situacije izazvane epidemijom virusa korona, kao i Izvještaj o dosadašnjoj upotrebi Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i prijedlog mjera.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Sutra u Sarajevu sjednica Vlade FBiH

Rusija traži novu sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a o NATO-ovom bombardiranju SR Jugoslavije

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo