Bosna i Hercegovina     | 31.03.2020. 16:29 |

BIHAMK- Na bh. putevima saobraća se po vlažnim i mjestimično klizavim kolovozima

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Kolovoz većine putnih pravaca u BiH danas je mokar, a na dionicama u višim planinskim predjelima i mjestimično zaleđen. Apeluje se na vozače da budu maksimalno oprezni i podsjećamo na obavezu posjedovanja zimske opreme. Putujte samo u nužnim situacijama i pridržavajte se mjera zaštite od koronavirusa.

Pojačan je promet teretnih vozila na ulazu u BiH na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, osobe kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara BiH).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Potpuna zabrana kretanja u BiH na snazi je od 20 sati do 05 sati ujutro.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila, kroz tunel Vranduk, od 05 do 21 sat saobraća se dvosmjerno. Od 21 sat do 00.30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00.30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Obustava saobraćaja zbog sanacionih radova na snazi je na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad od 09 do 15 sati, saopćeno je iz BIHAMK-a.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen saobraćaj na magistralnom putu Nemila-Zenica i preusmjeren kroz Nemilu

Zbog požara obustavljen saobraćaj na izlazu iz Nemile prema Zenici

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'