Korona virus

Dva pacijenta u izolatoriju Kantonalne bolnice u Bihaću trenutno stabilno

Tekst: Muhamed Sadiković, Foto FENA

BIHAĆ, 31. marta (FENA) - Direktor Kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću Hajrudin Havić rekao je da su dva pacijenta hospitalizirana u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti trenutno stabilno.

-Na liječenju u Kantonalnoj bolnici danas je osam pacijenata, a dva su u izolatoriju infektivnog odjela na intenzivnoj njezi. To su dva pacijenta sa razvijenom težom kliničkom slikom, međutim, njihovo stanje je trenutno stabilno - kazao je doktor Havić.

Kantonalna ministrica zdravstva Nermina Ćemalović potvrdila je kako je u referentnu laboratoriju u Sarajevu jutros poslano 12 uzoraka za testiranje na koronavirus.

Na području ovog kantona dosad je evidentirano deset pozitivnih slučajeva na koronavirus. Trenutno je osam oboljelih pacijenata, dok su dva smrtna slučaja starijih hroničnih bolesnika povezana s bolešću COVID-19.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona informisalo je javnost o jučerašnjoj kontroli 1.780 građana sa izdanim rješenjima o samoizolaciji, potvrdivši da se 13 neodgovornih pojedinaca nije pridržavalo izrečenih mjera.

(FENA) L.A.