Servisne informacije     | 31.03.2020. 10:36 |

Upozorenje vozačima na poledicu u višim predjelima i učestale odrone

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Vozači se upozoravaju na raskvašen snijeg i poledicu  na dionicama u višim predjelima zapadne, jugozapadne i centralne Bosne.

Skreće se pažnja i na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjeća da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Na svim dionicama preporučuje se maksimalno oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima, a izuzetak su određene kategorije ljudi (zdravstveni radnici, lica kojima je potrebno liječenje, prekogranični radnici, službe i timova civilne zaštite, pripadnici snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osobe s boravkom u BiH, osobe koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osobe koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara).

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Apeluje se na vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa, saopćemo je iz BIHAMK-a.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po pretežno suhom kolovozu

Poginuo vozač automobila u Miričini kod Gračanice

Novo Sarajevo - Izmjena saobraćaja tokom utakmice FK 'Željezničar'i FK 'Sarajevo'     

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije