Bosna i Hercegovina     | 31.03.2020. 10:02 |

Zastupnici DF-a traže hitno i konkretno djelovanje državnog parlamenta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 31. marta (FENA) - Zastupnici Demokratske fronte (DF) traže hitno i konkretno djelovanje državnog parlamenta. Razlog je što na državnom nivou ne postoji ustavno ovlaštenje i ustavno ovlašteni organ za preuzimanje nadležnosti Parlamentarne skupštine BiH za donošenje uredbi sa zakonskom snagom, saopćio je šef Kluba zastupnika DF-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dženan Đonlagić.

On u svom zahtjevu upućenom rukovodstvu Parlamentarne skupštine BiH ističe da to ustavno ovlaštenje imaju bh. entiteti, ali ne i državni nivo. Navodi da postoji potreba za donošenjem hitnih izmjena i dopuna zakona, kao što su izmjene i dopune Zakona o javnim nabavkama (zbog medicinske opreme i drugih medicinskih sredstava), Zakona o PDV-u (pomjeranje roka plaćanja), Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH i drugih zakonskih akata.

-Sve navedeno je neophodno kao mjera za suzbijanje pandemije uzrokovane virusom COVID-19 i osiguranja neophodne pomoći građanima, radnicima, privredi i zdravstvu, navodi Đonlagić.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost KO Demokratske fronte USK

Brnabić: Srbijanska oporba pokazala da ne poštuje građane

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'