Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 19:18 |

FŠCZ: Prinudna izolacija za osobe koje ne postupe po rješenju o izolaciji

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 30. marta (FENA) - Na 11. vanrednoj sjednici Federalnog štaba civilne zaštite (FŠCZ), kojom je predsjedavala zapovjednica FŠCZ Jelka Milićević, s ciljem sprečavanja širenja zaraze koronavirusa (Covid-19) na području F BiH, analizirane su do sada donesene mjere, razmatrane buduće i donijeta jedna nova naredba o prinudnoj izolaciji za svaku osobu koja ne postupi po rješenju nadležnog organa kojim se određuje mjera izolacije za vrijeme vremenskog perioda za koji je ta mjera određena ili produžena.

Ovom naredbom zadužuju se kantonalni štabovi civilne zaštite da, u saradnji sa kantonalnim kriznim štabovima ministarstava zdravstva, kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova, kantonalnim upravama policije, kantonalnim inspekcijskim organima, osiguraju objekte i uslove za prinudnu izolaciju sa potrebnim sanitarnim, zdravstvenim i drugim uslovima boravka osoba za koje je određena mjera izolacije.

Rok za uspostavljanje objekata za prinudnu izolaciju je tri dana od dana donošenja ove naredbe, saopšteno je iz FŠCZ.

Načelnik FŠCZ Fahrudin Solak informisao je članove Štaba o aktivnostima na dezinfekciji javnih površina u Konjicu i Jablanici kao početku sistematske dezinfekcije gradova u FBiH koje izvodi FUCZ i jedna je od mjera u borbi protiv širenja zaraze koronavirusa (Covid – 19), navodi se u saopštenju.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ajdinović: Mjere izolacije za sve građane koji ulaze u BiH (VIDEO)

Bera: Devet potvrđenih slučajeva koronavirusa u FBiH (VIDEO)

Bera: Prema posljednjim podacima devet potvrđenih slučajeva koronavirusa u FBiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo