Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 15:16 |

Na području Srebrenice smanjuje se broj osoba u izolaciji, 67 pod nadzorom

FENA Kadira Šakić

SREBRENICA, 30. marta (FENA) - Na sjednici Štaba za zaštitu i spašavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica, koja je održana danas, usvojeni su dodatni zaključci s ciljem prevencije širenja koronavirusa na području te općine.

- Produžili smo određene zabrane koje se odnose na rad vrtića 'Poletarac', rad ugostiteljskih objekata i trgovina. Sve što je bilo ograničeno i zabranjeno danas smo produžili do 13. aprila. Pratit ćemo smjernice Vlade Republike Srpske. Bilo je nekih zaključaka koji se odnose na lokalni nivo, kako bi pospješili rad timova na terenu - rekao je načelnik Opštine Srebrenica Mladen Grujičić.

Navodi da na području Srebrenice nema zaraženih osoba koronavirusom, te da se stanovništvo u najvećoj mjeri pridržava mjera i preporuka.

- Broj osoba koje su bile u izolaciji se smanjuje, tako da imamo 67 osoba pod nadzorom. Vjerujemo da nećemo imati zaraženih ukoliko ne dođu ljudi sa strane koji mogu da nam naprave problem. Svakodnevno vršimo dezinfekciju ulica, stambenih zgrada. Prateći smjernice Vlade doći će i odluka za osobe starije od 65 godina da imaju vrijeme kada mogu izaći - rekao je Grujičić koji je pozvao građane da prate zvanične informacije.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Ademović prisustvovao u Srebrenici obilježavanju 1. marta Dana nezavisnosti BiH

U Srebrenici obilježen Dan nezavisnosti BiH - Ovaj grad je tačka koja nas spaja

Bošnjaci MZ Osatica: Zaustavite mrziteljski odnos sveštenika Luke Babića

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom