Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 14:39 |

Zvaničnici RS - Korigovati uredbu o vraćanju cijena na prethodni nivo

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. marta (FENA) – Zvaničnici Republike Srpske (RS) preporučili su danas da se koriguje uredba o vraćanju cijena na prethodni nivo, koja je donesena kao privremena mjera neposredne kontrole cijena za osnovne životne namirnice i druge proizvode, a s ciljem zaštite životnog standarda stanovništva zbog situacije nastale pojavom virusa korona u tom bh. entitetu.

Data je preporuka Štabu za vanredne situacije u RS da koriguje pojedine zaključke u skladu s trenutnom epidemiološkom situacijom u tom bh. entitetu, posebno kada je riječ o zakljucima o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona i u vezi s ograničenjem i zabranom kretanja osoba na teritoriji RS.

Na sastanku entitetske predsjednice Željke Cvijanović, premijera Radovana Viškovića, člana Predsjedništva BiH iz RS Milorada Dodika i ministar zdravlja i socijalne zaštite RS-a Alena Šeranića, a koji čine Glavni korodinacioni tim, apelovano je na građane da se dosljedno pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, kao i samozolacije, ukoliko je propisana.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Guverner Centralne banke Kosova: Nova Uredba ne zabranjuje mijenjanje bilo koje valute

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo