Stranačke aktivnosti     | 30.03.2020. 14:07 |

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

FENA Saopćenje

Mostar, 30.03.2020.

Priopćenje za javnost

Medijima

Za Covid-19 će naučnici kad tad pronaći lijek, a za HDZ i SDA lijeka nema osim na izborima

Dok se cijela država, a unutar nje i naš kanton, bore sa neviđenim neprijateljem, svjedoci smo degutantnih prepucavanja vječitih bračnih supružnika u HNK. Nadasve je degutanto vidjeti, čuti i čitati šta članovi vječite koalicije u HNK pišu jedni drugima, pokušavajaći bezuspješno skinuti za sebe zajedničku odgovornost koja proizilazi iz njihovog dijeljenja vlasti.

Dok nam bolesni umiru u vozilima Hitne pomoći i u bolnicama, SDA i HDZ nas ponovo podsjećaju da se ni u najtežim momentima ne mogu suzdržati od međusobnog nabacivanja teniskih loptica jedni drugima. Čisto da nas podsjete da su oni ipak samo premazani nacionalistički manekeni pored kojih čak ni korona nema šanse.

Baš kao i cijela javnost, ne možemo da ne izrazimo i našu zgroženost takvim neodgovornim i licemjernim ponašanjem. Okanite se međusobnog prepucavanja i nađite rješenja za tešku situaciju u kojoj se svi nalazimo, jer imate previše problema za koje ste vi zaduženi da ih riješite. Svojim neodgovornim postupcima i medijskim ratovima samo otežavate ionako tešku situaciju. Ne zaboravite da povjerenje javnosti u vas nije neograničeno, čak ni kada su u pitanji i vaši glasači. No, sudeći po iskustvo i obrascima vašeg ponašanja, teško je očekivati da se ponašate normalno čak i u ovako teškim situacijama, kada su životi ali i ekonomska egzistencija velikog broja građana ugroženi. Shvatite ovaj naš poziv kao dobronamjeran savjet i suzdržite se od javnih međusobnih optužbi.

Građanima poručujemo da će ovo sve jednom proći, ali da dobro pamte šta SDA i HDZ rade, šta pišu i kako se ponašaju  u ovim teškim vremenima.  Jer, za Covid-19 kad - tad će naučnici pronaći vakcinu i(li) lijek, a za naše kantonalne manekene očigledno lijeka nema osim na izborima.

Press centar

KO SDP BIH HNK

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Bećirović: Izetbegović je kapitulirao pred politikom HDZ-a i potpisao 'legitimno predstavljanje'

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Priopćenje za javnost KO SDP BiH HNK

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana