Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 13:48 |

Višković: Bit će korigovani zaključci Štaba za vanredne situacije u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 30. marta (FENA) - Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj korigovat će određene zaključke u skladu sa trenutnom situacijom u tom bh. entitetu izazvanoj širenjem koronavirusa, najavio je entitetski premijer Radovan Višković.

U telefonskom razgovoru sa načelnicima opština Višegrad, Nevesinje, Kozarska Dubica, Novi Grad, Kostajnica, Srbac, Šipovo, Jezero, Bratunac, Vlasenica, Lopare i Ugljevik razgovarao je o trenutnoj epidemiološkoj situaciji te snabdjevenosti životnim namirnicama u tim lokalnim zajednicama.

Konstatovano je da u ovim opštinama nema zastoja u dostavi životnih namirnica, te je apelovano na građane da budu odgovorni i da se dosljedno pridržavaju svih mjera zaštite od koronavirusa , propisanih od nadležnih institucija.

Telefonski je razgovarao i sa predstavnicima uprava preduzeća "Mlijekoprodukt" iz Kozarske Dubice i Mljekare "Pađeni" iz Bileće, te je konstatovano da se u ovim preduzećima poštuju sve propisane mjere zaštite, da se proizvodnja odvija nesmetano i da nema poteškoća prilikom plasmana proizvoda na tržište.

Iz uprave ova dva preduzeća poručili su da će, kako je i planirano, otkupiti sve količine mlijeka od proizvođača u RS, saopšteno je iz Biroa Vlade RS za odnose sa javnošću.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Mitsotakis: Mjere protiv navijačkog nasilja daju rezultate

Pakistanaki poslanici ponovo izabrali Shehbaza Sharfifa za premijera

Palestinski premijer podnio ostavku predsjedniku Abbasu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo