Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 13:54 |

HP Mostar uvela model beskontaktne dostave za umirovljenike

FENA Saopćenje

MOSTAR, 30. ožujka (FENA) – Zbog novih okolnosti vezanih za pojavu pandemije koronavirusa, Hrvatska pošta Mostar uvela je model "beskontaktne dostave" te propisala način na koji će se dostava ili isporuka mirovina obavljati u okolnostima pandemije.

"Poštar pripremljen novac za mirovine skupa sa čekom pakira u otvorenu kovertu, pozvoni na vrata, odloži novac u kuverti na kućnom pragu, te se udalji minimalno 2 metra. Umirovljenik  tada preuzima kuvertu, prebroji novac, svojim olovkom potpisuje ček, ostavlja potpisan ček ispred vrata i zatvara vrata. Poštar onda preuzima potpisani ček od mirovine, čime je beskontaktna dostava izvršena", opisan je način dostave mirovina u priopćenju HP-a Mostar.

Iz HP Mostar mole korisnike mirovina da budu strpljivi jer će propisani model beskontaktne dostave od poštara zahtijevati više vremena za obavljanje usluge isplate mirovina na domu.

HP Mostar nudi tađer bankama koje rade isplate mirovina na području koje pokriva HP Mostar dostavu mirovina putem vrijednih pisama, uz napomenu kako će se i za ovu vrstu usluge primjenjivati "beskontaktna dostava", kako bi zaštitili i poštare i umirovljenike.

"HP Mostar već ima potpisane ugovore sa svim bankama o ugovornoj predaji poštanskih pošiljaka. Za isplatu mirovina, odnosno njihvu dostavu koristeći uslugu vrijednog pisma nije potrebno sklapati posebne ugovore, pa je s toga ovaj model isplate mirovina za umirovljenike koji primaju mirovne preko banke spreman odmah" , poručuju iz HP-a Mostar.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

FZ MIO/PIO: Redovito usklađivanje mirovina za 2024. godinu iznosi 6,55 posto

Danas kreće isplata mirovina za ožujak

U petak, 5. travnja kreće isplata mirovina za ožujak

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana