Bosna i Hercegovina     | 30.03.2020. 12:59 |

U izolaciji 15 uposlenih u goraždanskom Domu zdravlja

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 30. marta (FENA) - Nakon što je povrđeno da je vozač goraždanskog Doma zdravlja "dr. Isak Samokovlija“ pozitivan na koronavirus, jučer je testirano više zdravstvenih radnika koji su bili s njim u kontaktu.

Među njima je i direktor ove zdravstvene ustanove dr. Edin Čengić koji je naglasio da su svi rezultati negativni.

- Prema epidemiloškoj procjeni, nakon što je utvrđen ovaj slučaj koronavirusa, testirano je još 18 osoba koje su bile s njim u bliskom kontaktu ili relativno bližem kontaktu unutar ustanove, rezultati su srećom negativni. U skladu sa procjenom epidemiologa, 15 zaposlenih u ovoj ustanovi će ostati u samoizolaciji od dana kada su imali posljednji kontakt sa zaraženom osobom, tri osobe koje su imale vrlo kratak i površan kontakt neće biti u izolaciji a među njima sam i ja - naglasio je dr. Čengić.

S obzirom da je značajan broj zdravstvenih radnika u izolaciji, istakao je da se to ne bi trebalo značajnije odraziti na funkcionisanje Doma zdravlja.

- Neće biti nekih bitnih problema, u našim ambulantama, osim centralnog objekta, morat ćemo uvesti da radi samo jedna smjena do daljnjeg. Malo nam je problem tehnička služba jer su svi vozači u izolaciji, ali snalazimo se uz sve ove mjere koje poduzimamo i uz smanjen obim rada koji je svakako na snazi i uz razumjevanje naših građana. Ovi rezultati su najbolji dokaz da sve ove naše mjere zaštite koje smo poduzeli imaju efekta i da su adekvatne te da samo tako treba nastaviti. Građanima takođe savjet da se pridržavaju svih uputa i naredbi i neće biti problema - kazao je direktor Doma zdravlja "dr. Isak Samokovlija“ Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Razvojna banka FBiH otvara poslovnicu u Goraždu

Vrijedna donacija za Dom zdravlja u Tuzli

Grad Goražde uz podršku Italije do rješenja za gradsku dnevnu pijacu

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta