Servisne informacije     | 30.03.2020. 08:40 |

U BiH umjereno do pretežno oblačno, u Bosni do kraja dana kiša

FENA Saopćenje

SARAJEVo, 30. marta (FENA) - U zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne i Hercegovine jutros je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostalim djelovima zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica -5 stepeni, Jajce i Sokolac 0, Bugojno, Drvar, Ivan-sedlo i Zenica 1, Doboj, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 2, Banja Luka i Zvornik 3, Sarajevo 4, Livno i Stolac 5, Bihać, Gradačac i Široki Brijeg 6, Bijeljina, Grude i Prijedor 7, Trebinje 9, Neum 11 i Mostar 13 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 941 milibar, za 1 milibar je niži od normalnog i sporo opada.

U Bosni će danas prijepodne biti jače naoblačenje sa zapada. Padavine se najprije očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim djelovima, a do kraja večeri kiša se očekuje i u ostalim djelovima Bosne. U Hercegovini većinom umjereno oblačno. Tokom dana, naoblačenje na sjeveru Hercegovine.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12, na jugu zemlje od 15 do 19 stupnjeva.

U Sarajevu u jutarnjim satima nešto manje oblačnosti i sunčanije, a sredinom dana se očekuje povečanje oblačnosti. U večernjim satima se očekuje i slaba kiša. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ).

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Danas prvi dan proljeća

Narandžasto upozorenje zbog vjetra južnog smjera

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo