Bosna i Hercegovina     | 29.03.2020. 13:02 |

Čović - Sabolić: Usuglašeno političko djelovanje i koordinacija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 29.  marta (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovini (PSBiH) Dragan Čović razgovarao je danas telefonom s veleposlanikom Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivanom Sabolićem, a teme razgovora bile su aktualna zdravstveno - epidemiološka situacija vezana uz pandemiju koronavirusa u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj.

Razmijenjena su mišljenja, iskustva i stajališta vezana uz poduzete mjere suzbijanja pandemije.

Istaknuto je kako u svim mjerama zaštite stanovnika u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj mora postojati usuglašeno političko djelovanje i koordinacija, imajući u vidu kako su ovo dvije susjedne zemlje s najdužom međudržavnom granicom.

Osim zaštite zdravlja svih stanovnika, naglašena je potreba žurnog djelovanja i prema gospodarstvu, zaštiti radnih mjesta, raznim poticajima i olakšicama u domaćoj proizvodnji i poljoprivredi.

Ocjenjena je dobrom i komunikacija između institucija, koje svakodnevno uspješno rješavaju svaki vitalni problem do sada.

Dužnosnici su naglasili kako je suradnja i uzajamna pomoć u borbi protiv koronavirusa ključna, kao i uključivanje Bosne i Hercegovine u europske fondove pomoći, posebno zbog važne uloge koju Republika Hrvatska ima kao zemlja predsjedateljica Europske unije, saopćeno je iz PSBiH. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Veleposlanica Peleg razgovarala s veleposlanicima Murphyjem i Sabolićem

Čović: Nastavljamo podržavati Izrael, Južna plinska interkonekcija strateški projekt

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo