Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 18:04 |

Čović i Dodik razgovarali o stanju u zdravstvenom sustavu i gospodarstvu

FENA Saopćenje

MOSTAR, 28. ožujak (FENA) - Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik telefonski su razgovarali o zdravstvenom sustavu, gospodarstvu i mjerama poduzetim u borbi protiv širenja koronavirusa.

Predstojeće razdoblje, zaključili su, zahtijeva aktivno političko djelovanje i suradnju, što je ključno za stavljanje pandemije pod kontrolu te zaštitu zdravlja žitelja i ekonomije.

Sporazumni o nužnosti pružanja potrebne pomoći i materijala zdravstvu i poduzećima te zaštiti radnika diljem zemlje, pozdravili su inicijative o poticanju domaćeg gospodarstva kao i inicijative upućene predstavnicima Europske unije o izuzimanju Bosne i Hercegovine i zemalja zapadnog Balkana iz odluke zabrane izvoza medicinske opreme iz EU, priopćeno je iz HDZ-a BiH.

Čović i Dodik zaključili su da su solidarnost i suradnja, uz političku stabilnost i korektnost, neophodni u razdoblju kada sve razine vlasti diljem države moraju spremno odgovoriti na izazove pred kojima se nalaze žitelji i Bosna i Hercegovina, dodaje se u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

SDA - Dodik prijeti Bošnjacima kao što je prijetio Karadžić

Dodik od Vučića zatražio podršku za poteze koje Republika Srpska planira poduzeti

Čović čestitao Ramazanski bajram: Neka ovaj blagdan bude obilježen mirom i blagostanjem

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'