Bosna i Hercegovina     | 28.03.2020. 13:15 |

U Bosanskoj Krupi osposobljen izolatorij za 70 eventualnih pacijenata

FENA Muhamed Sadiković

BOSANSKA KRUPA, 28. marta (FENA) - Općina Bosanska Krupa osposobila je i opremila izolatorij, za eventualne pacijente pozitivne na koronavirus. Izolatorij je smješten u Prvoj osnovnoj školi, koja je u neposrednoj blizini Doma zdravlja.

"Ovo je još jedna od aktivnosti, u okviru mjera i postupaka koje smo poduzeli s ciljem sprječavanja širenja koronavirusa. Izolatorij je pripremljen za prijem 70 eventualnih pacijenata s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, dok je za potencijalne teže bolesnike dogovoren transport u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću. Nadamo se da izolatorij neće biti u funkciji, odnosno da ćemo biti efikasni s provođenjem preventivnih mjera, ali moramo biti spremni", riječi su načelnika Općine Bosanska Krupa Armina Halitovića.

Krevete i prateću medicinsku opremu za izolatoriji osigurali su Općina Bosanska Krupa, Dom zdravlja i Civilna zaštita, uz podršku pojedinih lokalnih preduzeća.

U Bosanskoj Krupi do sada je evidentiran jedan smrtni slučaj povezan s bolešću COVID-19, a radi se o starijem muškarcu s narušenim zdravstvenim stanjem od ranije. Na području ove općine,  trenutno su izdana i 203 rješenja o obaveznoj samoizolaciji građana.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Institut za razvoj mladih KULT i Vijeće mladih Bosanska Krupa zajedno za građane

Bosanska Krupa grad s nizom uspješnih firmi, problem nedostatak radne snage i putna infrastruktura

Nakon Sanskog Mosta, stanje prirodne nesreće proglašeno i u Bihaću i Bosanskoj Krupi

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!