Svijet     | 28.03.2020. 10:12 |

U Palestini 97 potvrđenih slučajeva, na Zapadnoj obali šest novih

FENA Internet

RAMALLAH, 28. marta (FENA) - Šest novih slučajeva koronavirusa potvrđeno je danas na Zapadnoj obali, što je povećalo broj slučajeva zaraze u Palestini na 97.

-U betlehemskom selu Irtas potvrđena su tri slučaja, među kojima 62-godišnji suprug zaražene žene, njeni 19-godišnji i 17-godišnji nećaci, pored sestre u obližnjem Beit Iskaria, malom selu od 650 ljudi okruženom brojnim ilegalnim izraelskim naseljima u bloku poznatom kao Gush Etzion, a koja je dobila virus posjetom svoje sestre- rekao je na konferenciji za novinare Ibrahim Milhem, glasnogovornik palestinske vlade, prenosi WAFA.

Još dva slučaja  su potvrđena u dva sela, 29-godišnjak koji  je dobio virus  od radnika u Izraelu,  i 20-godišnja žena koja je oboljela nakon druženja sa zaraženom sestrom u obližnjem selu Biddo, gdje je potvrđeno više desetina slučajeva u protekla dva dana i jedna smrt.

Milhem je pozvao Palestince da ostanu kod kuće i da se ne druže s članovima porodica, jer je većina novih slučajeva rezultat porodičnih posjeta.

Do sada se u Palestini oporavilo 18 oboljelih, a jedan je smrtni slučaj.

Kazao je da je negativan 291 test urađen u posljednja 24 sata, dok je šest novih potvrđenih slučajeva.

Od ukupno 97oboljelih  njih devet je u pojasu Gaze, a ostali su na Zapadnoj obali.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova također je saopćilo da među palestinskom zajednicom u Belgiji ima osam potvrđenih slučajeva,  u Švedskoj tri i jedan smrtni slučaj, te jedan umrli u New Jerseyu u Sjedinjenim Državama.

 

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Vijeće ministara BiH odobrilo ulazak i boravak u BiH za tri državljana Palestine

Afrička unija pozvala svjetske sile da hitno nametnu mir i garantuju prava palestinskog naroda

Palestinski premijer podnio ostavku predsjedniku Abbasu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!