Regija     | 28.03.2020. 09:50 |

U Hrvatskoj 49 novih slučajeva koronavirusa, 635 ukupno, četvero preminulih

FENA Agencije

ZAGREB, 28. ožujka (FENA) - U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih trenutno ima 635, a četiri osobe su preminule, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.

"Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje", rekao je hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminulih je četvero, preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbitetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo, prenosi Hina.

"Navedeno ukazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera su potrebni da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu", rekao je ministar Beroš zahvalivši se svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Hvar: U noći Velikog četvrtka počinje procesija Za križen

'Zapaljiva' konobarica iz karlovačkog 'Monaca' ispitana pa puštena

Od početka godine u Hrvatskoj uhićeno 592 krijumčara migranata- ministar

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo