Regija     | 27.03.2020. 16:48 |

Zbog Biograda i Zadra porast zaraženih u jednom danu za 91

FENA Agencije

ZAGREB, 27. ožujka (FENA) – U posljednja 24 sata broj oboljelih od covida-19 u Hrvatskoj porastao je za 91, čime je prekinut trend smanjenja broja novooboljelih koji je bio prisutan posljednja tri dana.

Razlog porasta broja je pojava nove mikrolokacije zaraze na području Biograda i Zadra, kazao je na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš.

Vjeruje se da je jače širenje virusa počelo u biogradskoj bolnici, a zatim se proširilo na Zadar, javila je Hina.

- Situacija u zadarskoj bolnici brzom reakcijom epidemiologa je u potpunosti stavljena pod nadzor i omogućeno je nesmetano pružanje zdravstvene zaštite - naglasio je Beroš.

Dodao je kako će se bolnica u Biogradu dezinficirati te potom prenamijeniti u bolnicu za sve bolesnike s tog područja koji će biti pozitivni na koronavirus.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak kazao je da je u ovom trenutku virus covid-19 ima 34 liječnika, 9 medicinskih sestara i tehničara te 3 stomatologa, dok je 150 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciju.

U Hrvatskoj je do sada testirano 4.778 osoba, a virus je potvrđen kod njih 586. Tri osobe su preminule, a 37 je izliječeno.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Grmoja: Most i DP bez Možemo i SDSS-a imaju dovoljno ruku za novu hrvatsku vladu

Izbori za EP u Hrvatskoj: Još nema ni jedne kandidacijske liste

Macan: Zbog velike izlaznosti rezultati hrvatskih izbora nisu upitni, a politika prema BiH ostaje ista

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'