Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 15:16 |

Šarović: Dok ne dobijemo jasne mjere ne podržavamo vanredno stanje u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27.marta (FENA) - Tražimo da se uvedu konkretne mjere za borbu protiv koronavirusa i pomoć ekonomiji umjesto najavljenog proglašenja vanrednog stanja u RS, bez bilo kakvih ozbiljnih obrazloženja šta takva odluka podrazumijeva, kakve mjere će se provoditi i šta će to značiti za građane i privredu - istakao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Naglasio je da do sada građani nisu čuli nijednu ozbiljnu argumentaciju, niti obrazloženje šta bi vanredno stanje u praksi značilo i šta je razlika u odnosu na postojeću vanrednu situaciju.

-Stanje u kome se trenutno nalazimo je isuviše ozbiljno i kao takvo zahtjeva potpuno ozbiljan pristup, bez bilo kakve improvizacije i maglovitosti u donošenju ovako važnih odluka - rekao je predsjednik SDS.

Dok ne, kaže, dobiju jasne mjere koje vanredno stanje podrazumijeva, ne možu podržati ni njegovo uvođenje.

-Posebno što je za nas potpuno neprihvatljivo da se sjednica, kako je predloženo, zatvori za javnost. Narod je ionako previše uznemiren i nikakvo skrivanje odluka ne možemo prihvatiti. Ovo je previše važno pitanje da bi se krilo od očiju javnosti - naveo je Šarović, saopćeno je iz SDS-a.

Istakao je da su u SDS-u, sa druge strane, svjesni ozbiljnosti pandemije, spremni da podrže svaku konkretnu mjeru nadležnih institucija u Republici Srpskoj koja bi imala za cilj da pojača borbu protiv korona virusa, pomoć zdravstvenim radnicima kao i svaku mjeru koja bi pomogla ugroženoj privredi i našim kompanijama.

-Ako su te mjere spremne, odmah sutra ćemo ih podržati na sjednici Narodne skupštine RS- zaključio je Šarović.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana