Stranačke aktivnosti     | 27.03.2020. 14:54 |

Priopćenje za javnost Kantonalnog odbora Demokratske fronte HNK

FENA Saopćenje

Kantonalni odbor Demokratske fronte Hercegovačko - neretvanskog kantona poziva Vladu HNK da prestane sa institucionalnom diskriminacijom građana Konjica, s obzirom na činjenicu da je Vlada HNK više novaca izdvojila za pomoć Gradu Zagrebu nego Bolnici i Domu zdravlja u Konjicu.

Pozivamo Vladu HNK da ispravi načinjenu grešku. Nemamo ništa protiv solidarnosti sa Zagrebom, ali se u ovom trenutku moraju znati prioriteti. Uz dužno poštovanje prema građanima Zagreba kojima ovim putem upućujemo iskrene riječi podrške, ipak želimo ukazati na činjenicu da budžet HNK pune građani Konjica, te prema tome, i zdravstvene ustanove Općine Konjic ne samo da moraju biti u prednosti, nego u ovom trenutku moraju biti prioritet imajući u vidu stanje pandenije i tešku situaciju u Konjicu. Pozivamo Vladu HNK da odmah izdvoji dodatna sredstva za Bolnicu i Dom zdravlja u Konjicu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana