Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 14:06 |

PDP: Nismo dobili razloge i argumente zašto se uvodi vanredno stanje u RS

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27. marta (FENA) – Na današnjoj sjednici Kolegija Narodne skupštine RS predstavnici Parije demokratskog progresa (PDP) nisu dobili nikakve razloge, niti argumentaciju zašto bi u Republici Srpskoj (RS) trebalo biti uvedeno vanredno stanje, saopćeno je iz ove stranke.

Kako su naveli, nisu predstavljene mjere koje će se u tom slučaju provoditi, niti šta to konkretno znači za građane, kao i za privredu.

PDP smatra, kako dodaju, da postojeći režim mjera u toku vanredne situacije daju dovoljno prostora institucijama RS za provođenje zaštitnih mjera.

U kontinuitetu insistiraju, navode, da se sve preporuke i mjere izdate od nadležnih zdravstvenih ustanova i stručnjaka poštuju u potpunosti.

-U ovom trenutku nepotrebno je širenje panike i u tom smislu osuđujemo zatvaranje sjednice za javnost, protiv čega je PDP bio na sjednici Kolegija – dodaju u saopćenju.

Građani treba da budu informisani o razlozima uvođenja vanrednog stanja i svi moramo, navode iz PDP-a, znati šta vanredno stanje tačno podrazumijeva i kako će to uticati na život svakog čovjeka u RS.

Posbna sjednica Narodne skupštine RS-a o uvođenju vanrednog stanja u tom bh. entitetu bit će održana sutra u Banjoj Luci.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Skupština BPK Goražde zasjeda 29.aprila

Saopćenje za javnost PDP-a

Srbija: Sjednica kolegija skupštine 1. travnja, sudjeluju i predstavnici oporbene koalicije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu