Ekonomija     | 27.03.2020. 14:08 |

Sarajevska berza produžila period besplatnog korištenja usluge FAST

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Sarajevska berza je donijela odluku da se period besplatnog korištenja aplikacije za praćenje stanja na tržištu i finansijsku analizu “FAST”, koji je trebao biti završen 31. marta ove godine, produžava za dodatna tri mjeseca.

Mjere koje nadležne institucije kod nas i u svijetu donose, s ciljem suzbijanja širenja koronavirusa dovode do toga da mnogo više vremena moramo provesti u svojim stanovima i kućama. Psiholozi u tim situacijama savjetuju da, pored različitih vidova razonode (gledanje filmova, serija i klipova, surfanje) jedan dio vremena posvetimo i svojoj edukaciji.

Stoga se Berza odlučila da, u okviru svojih mogućnosti, svim zainteresovanim za tržište kapitala i berzansku trgovinu omogući besplatno korištenje FAST-a, kako bi se na taj način educirali o berzanskoj trgovini i finansijskoj analizi poslovanja kompanija.

Iz Sarajevske berze podsjećaju da je FAST njihova nova usluga koja omogućava: praćenje trgovine i kretanja cijena vrijednosnih papira na berzanskom tržištu, pregled i analizu istorijskih podataka o trgovanju i berzanskim indeksima,  analizu poslovanja kompanija čiji su vrijednosni papiri uvršteni na tržište SASE putem periodičnih finansijskih izvještaja, racioanalizu sa više desetina različitih pokazatelja, te kreiranje vlastitog portfolija vrijednosnih papira i praćenje njegove vrijednosti. 

 - Za prijavu na ovu uslugu potrebno je samo da pošaljete mail na it@sase.ba i da navedete svoju ime i prezime, te e-mail adresu. Ubrzo nakon toga, dobit ćete pristupne podatke i adresu web-stranice putem koje se FAST može koristiti. Napominjemo da je od preduslova potrebno samo prisustvo Chrome internet pretraživača, te naravno internet konekcija - saopćeno je iz Sarajevske berze.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Na trgovanju na Sarajevskoj berzi danas promet 77.417,40 KM

Promet na Banjalučkoj berzi danas 4.217,11 KM

Promet na SASE ove sedmice više od tri miliona KM

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta