Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 13:53 |

Važno pravovremeno i profesionalno informiranje građana u vrijeme koronavirusa

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27.marta (FENA) - Medijsko izvještavanje može biti od krucijalne važnosti u kriznim situacijama tako što će omogućavati tačne i obuhvatne informacije na vrijeme - rečeno je danas na sastanku predsjednice i premijera Republike Srpske, Željke Cvijanović i Radovana Viškovića, s predstavnicma najvećih komercijalnih medijskih kuća, kao i javnih servisa i novinskih agencija.

Razgovarano je o epidemiološkoj situaciji u tom bh. entitetu izazvanoj pojavom novog virusa korona, mjerama i aktivnostima koje institucije RS preduzimaju, te o doprinosu medija s ciljem tačnog, pravovremenog i profesionalnog informisanja građana u ovim, vanrednim okolnostima.

Istaknuto je i da medijski profesionalci/novinari mogu dati pozitivan doprinos na sprečavanju ili razrješavanju određenih kriznih situacija, pridržavajući se najviših profesionalnih i etičkih standarda.

Tokom razgovora ukazano je i na potrebu preduzimanja preventivnih mjera na efikasnijoj zaštiti zaposlenih u medijskim kućama, te su u skladu s tim, predstavnici medija informirani da institucije RS preduzimaju sve neophodne mjere, kao i korištenje savremenih tehnologija kako bi novinarima bio obezbijeđen nesmetan i siguran rad, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Upriličen sastanak izaslanstva BiH i predstavnika Europske unije nakon pristupnih pregovora

Nović učestvovao u Rimu na drugom sastanku Konvencije za jačanje CEI

Sastanak Nikšića i Isaka - Vjerujemo u zakonit i ispravan rad svih institucija

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta