Ekonomija     | 27.03.2020. 14:25 |

Preporuka ombudsmana - Voditi računa o zaštiti ekonomskih interesa potrošača

FENA Saopćenje

 SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Institucija ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH konstatira da je s obzirom na proglašeno stanje prirodne i druge nesreće, neophodno voditi računa o zaštiti ekonomskih interesa potrošača kao najugroženije kategorije. 

Stoga je ova institucija dala preporuku pružateljima usluga od općeg ekonomskog interesa i komunalnih usluga da se osigura kontinuirano pružanje usluga, imajući u vidu stanje prirodne nesreće proglašene na nivou Bosne i Hercegovine, a u smislu stabilizacije stanja i zaštite ekonomskih interesa potrošača.

Također, kako se navodi u preporuci, treba zadržati cijene i razinu usluga (energije, struje, plina, grijanja, vode, telekomunikacijskih i poštanskih usluga, usluga javnog transporta i komunalnih usluga)  na nivou cijena i razine usluga zatečenih sa 5. martom ove godine, a sve navedeno se preporučuje do trenutka obustave stanje prirodne i druge nesreće.

 -  Pozivaju se potrošači da sve oblike kršenja njihovih potrošačkih prava, kao i povećanja cijena prijave nadležnim organima za zaštitu prava potrošača, kao i nadležnim inspekcijskim organima - navode iz Institucije ombudsmana za zaštitu potrošača u BiH. 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Francuska preporučila treću dozu vakcine tri mjeseca nakon druge doze

Fauci: Revakcinacija najpouzdanija zaštita od omikron varijante koronavirusa

Preporuka bh. državljanima uključenim u odbranu BiH da ne putuju u Srbiju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu