Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 14:58 |

Burch univerzitet organizuje online prijemni ispit za stipendije 29. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 27. marta (FENA) - Internacionalni Burch univerzitet, s obzirom na trenutnu situaciju nastalu zbog koronavirusa, obaviještava srednjoškolce i njihove roditelje, koji su izrazili zabrinutost, da će prijemni ispit za stipendiju biti organizovan kako je i planirano, u nedjelju 29. marta ove godine, ali putem online sistema.

U saopćenju se navodi da je veliki broj srednjoškolaca, koji ove godine završavaju svoje obrazovanje, ali i njihovi roditelji, iskazao zabrinutost kako će se stvari odvijati u narednom periodu kada je riječ o nastavku obrazovanja i upisu na univerzitete, s obzirom na trenutnu situaciju sa kojom se suočava naša država zbog korona virusa COVID-19.

- Kako bismo u ovom trenutku smanjili brige srednjoškolcima i roditeljima odlučili smo da ćemo, kako smo planirali, organizovati prijemni ispit za stipendije, ali će biti održan online -  izjavio je rektor Internacionalnog Burch univerziteta prof. dr. Mersid Poturak.

Oni koji se još nisu prijavili za prijemni ispit to mogu učiniti putem linka na web stranici univerziteta do subote do 16.00 sati. Prijava je obavezna kako bi osigurali prisustvo na prijemnom ispitu.

- Obzirom da Internacionalni Burch univerzitet posjeduje savremenu opremu i online sisteme za učenje, pomoću kojih u ovim danima bez problema organizujemo i redovnu online nastavu za studente, nema razloga prijemni ispit ne organizujemo na isti način - dodaje rektor.

Sa Internacionalnog Burch univerziteta, koji je dio britanske Stirling Education obrazovne grupacije, istakli su da se ni predviđeni iznos za program stipendiranja neće mijenjati i da on ostaje 1.000.000 KM.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Općina Centar u 2024. stipendira 1239 učenika i studenata

U Tomislavgradu potpisani ugovori o dodjeli stipendija za 67 studenta

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel