Bosna i Hercegovina     | 27.03.2020. 13:40 |

Zvaničnici RS o masovnijem testiranju i uspostavljanju fonda za podršku privredi

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 27. marta (FENA) - Zvaničnici Republike Srpske (RS) razgovarali su danas o nabavci novih testova na virus korona, koji će omogućiti masovnije testiranje stanovništva, te sukcesivnoj nabavci medicinske opreme, uključujući respiratore i zaštitna odjela za medicinske radnike.

Na sjednici Glavnog koordinacionog tima, koji čine predsjednica RS-a Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjedavajući Vijeća ministara Zoran Tegeltija i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić, bilo je riječi o preduzimanju mjera za podršku privredi RS, uspostavljanju Fonda za podršku privredi, kao i o pregovorima sa međunarodnim finansijskim institucijama koji su u toku.

Razmatrane su i mjere Štaba za vanredne situacije koje će biti obnovljene ili revidirane 30. marta, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Razgovarano je i o predstojećoj posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, kao i o uvođenju vanrednog stanja na teritoriji tog bh. entiteta, u kojem je koronavirus potvrđen kod 155 osoba.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Sastanak predstavnika Razvojne banke FBiH i komercijalnih banaka, cilj podrška razvoju bh. privrede

Magazinović razgovarao s Hunnom - Za godinu dana napravljen veliki napredak

Bećirović - Girgin: Jačat ćemo prijateljstvo i saradnju BiH i Republike Turske

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo