Svijet     | 27.03.2020. 13:09 |

Za dolazeće putnike u Šangaj 14-dnevni karantin

FENA Internet

ŠANGAJ, 27. marta (FENA) - Gradske vlasti Šangaja dodatno su proširile mjere  karantina za dolazeće putnike i ojačale su mjere zajedničke kontrole epidemije s pokrajinama koje se nalaze duž delte rijeke Yangtze.

Svi dolazeći putnici u destinacije izuzev pokrajina Jiangsu, Zhejiang i Anhui, duž delte rijeke Yangtze trebali bi biti smješteni u 14-dnevni karantin, navodi se u saopćenju gradske vlade Šangaja.

Za dolazeće putnike koji ulaze u Šangaj i destinacija su im navedene pokrajine, tri pokrajinske vlade poslat će radne grupe da ih direktno prebace s aerodroma u Šangaju na njihove destinacije određene za karantin u okviru zajedničkog kontrolnog mehanizma u toj regiji.

Novo pravilo, koje stupa na snagu danas, posljednji je potez u bavljenju rastućim trendom uvezenih slučajeva novog koronavirusa (COVID-19) u toj regiji.

Prije petka, dolazeći putnici koji su imali za destinacije druge pokrajine i gradove mogli su putovati do svojih konačnih destinacija ukoliko su njihovi testovi bili negativni i njihova tjelesna temperatura je bila normalna po dolasku u Šangaj.

Šangaj je izvijestio o 17 novih potvrđenih slučajeva COVID-19 iz drugih zemalja u četvrtak, čime je ukupni broj uvezenih slučajeva u gradu porastao na 129, prenosi Xinhua.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Crikvenica: U Thalassotherapiu se vraćaju zaštitne maske

Papa Franjo kaznio kardinala Raymonda Burkea, konzervativnog visokog američkog svećenika

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'