Svijet     | 26.03.2020. 22:11 |

Pet zemljotresa pogodilo Teksas

FENA Internet

EL PASO, 26. marta (FENA) - U udaljenom području u zapadnom dijelu američke savezne države Teksas niz od pet zemljotresa u četvrtak je potresao regiju.

Potresi su bili jačine između tri i pet stepeni po Richteru, a počeli su oko 16.00 sati, navodi Američki geološkki institut, prenosi Associated Press.

Epicentar je bio na oko 40 kilometara zapadno od Mentonea u okrugu Loving na granici s Novim Meksikom. Najveći je bio magnitude pet stepeni, oko šest sati nakon prvog potresa.

Taj se zemljotres mogao osjetiti na udaljenosti od oko 245 kilometara u gradu El Pasu u Teksasu i susjednom Ciudad Juarezu u Meksiku.

U rijetko naseljenom području nisu odmah prijavljene veće štete ili ljudske povrede. Okrug Loving ima samo oko 100 stanovnika, ali predstavlja popularno stajalište za vozače kamiona i veoma je razvijena naftna industrija u okolnom Permskom zaljevu.

Geolozi kažu da su hiljade zemljotresa posljednjih godina u ovom području povezane sa podzemnim ubrizgavanjem otpadnih voda od obrade nafte i plina.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Registiran zemljotres u okolini Stoca 3 stepena po Richteru

Jači zemljotres na području Sarajeva, magnituda potresa u hipocentru 3,9 Richtera

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo