Ekonomija     | 26.03.2020. 15:52 |

SDP - Platforma za djelovanje na otklanjanju ekonomskih posljedica krize

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Savjet za ekonomiju Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDPBiH), u cilju pomoći vladama svih nivoa, objavila je Platformu SDP-a za djelovanje na otklanjanju ekonomskih posljedica krize izazvane pandemijom COVID-19.

U saopćenju SDP-a se navodi da na ovaj način, kao društveno odgovorna politička partija, žele ohrabriti zvaničnike na svim nivoima „da zajednički pokrenemo sinhronizirane procese podrške u cilju pomoći radnicima i poslodavcima da lakše prebrode posljedice pandemije“.

Ova partija poziva vlade na svim nivoima da sa svojim ključnim ekonomskim i socijalnim resorima i predstavnicima sindikata i poslodavaca hitno formiraju krizne štabove za sanaciju ekonomskih posljedica pandemije.

- Iako smo svjesni kako je zdravstveni aspekt prioritet, smatramo da BiH ima dovoljno ljudskih resursa koji se paralelno mogu baviti i ekonomskim pitanjima jer tome svjedočimo i u zemljama okruženja, koje donose rekordne finansijske planove podrške za svoje ekonomije - navode iz Savjeta za ekonomiju SDP-a BiH.

Napominju da SDPBiH stavlja sve svoje kadrove na raspolaganje da u narednim danima pomogne u operacionalizaciji i implementaciji svih predviđenih mjera.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Turska ograničava izvoz određenih proizvoda u Izrael zbog napada na Gazu

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'