Bosna i Hercegovina     | 26.03.2020. 14:54 |

Zasjedao Kantonalni štab civilne zaštite BPK Goražde

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 26. marta (FENA) – Kantonalni štab civilne zaštite Bosanskopodrinjskog kantona (BPK) Goražde danas je razmatrao usmene i pisane izvještaje u vezi sa postupanjima nadležnih institucija u vezi COVID-19 virusa.

- Prema podacima Zavoda za javno zdarvstvo, četiri osobe koje su pozitivne na koronavirus su dobrog općeg zdravstvenog stanja i nemaju nikakvih teških simptoma. Uprava policije kontroliše 133 osobe koje su u samoizolaciji, a jučer su provjerili 51 lice i svi su bili na svojim adresama. Ima pritužbi na te osobe, ali u policiji navode da je riječ o dezinformacijama i da sve provjeravaju i utvrđuju činjenice - pojasnila je komandantica Kantonalnog štaba Civilne zaštite Edita Velić.

Napomenula je da su policijski službenici počeli sa izdavanjem prekršajnih naloga osobama koje krše naredbe nadležnih štabova.

Također, u kantonalnoj bolnici Goražde ističu da je u toku opremanje primarnog izolatorija u privatnom stambenom objektu i da je jedan sprat potpuno spreman.

-Testova ima, novi se očekuju, a Vlada BPK i KŠ CZ zaduženi su da koordiniraju sa Vladom FBiH u vezi sa obezbjeđenjem testova sa višeg nivoa i mi ćemo se obratiti njima za doznačavanje testova BPK Goražde - pojasnila je Velić.

Naglasila je da je najbitnije da se građani, a posebno osobe u izolaciji i njihove porodice pridržavaju naredbi.

- Mi ćemo obezbjediti sve uslove da oni ostanu u svojim kućama. Danas je razmatran i apel koji su uputili roditelji djece sa autizmom, kao i dijabetičara koji moraju ovjeravati svoje potvrde za trakice. I taj dio ćemo maksimalno nastojati pokriti i stvoriti sve uslove da građani što više ostanu kod kuće, a da sve što im je potrebno bude na najlakši način dostupno - naglasila je komandantica KŠ CZ BPK Goražde.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Vlada FBiH donijela zaključak o usvajanju Strategije razvoja male privrede FBiH 2022-2027.

Vlada BPK odobrila sredstva za subvencioniranje ogrijeva penzionerima

Sjednica Vlade FBiH danas u Sarajevu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo