Stranačke aktivnosti     | 26.03.2020. 12:49 |

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

FENA Saopćenje

U vezi sa obavještenjem Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo o pojačanom prilivu osoba koje dobivaju otkaz Kantonalni odbor SDA Sarajevo želi da upozna javnost sa činjenicama koje pokazuju svu nespremnost Službe za zapošljavanje KS.

U izjavi ovlaštenog predstavnika Službe za zapošljavanje KS se govori da je Služba organizovala da se prijave vrše i putem emaila, a u isto vrijeme se ne kaže da je to organizovano tek tokom jučerašnjeg dana i to na najprimitivniji način i bez adekvatnog programa i uputstva. O ovome svjedoče redovi ispred pojedinih biroa čime se stvara dodatna sigurnosna/zdravstvena prijetnja za ove osobe. Ono što je posebno problematično je uputstvo koje je dato od ovlaštenih osoba da se prijemi rade bez zakazivanja termina čime i na ovaj način se dovode u opasnost i zaposleni u biroima i osobe koje se prijavljuju na biroe.

Posebno ističemo da je Služba tražila od Vlade KS Sarajevo da se pokrenu određeni programi, a bez vizije i ideje kako pomoći svim onima koji ostaju bez posla odnosno Služba nije napravila projekciju potrebnih sredstava za pomoć ovom enormno povećanom broju nezaposlenih koji će tražiti novčane naknade za vrijeme nezaposlenostio na što imaju zakonsko pravo. Federalni zavod za zapošljavanje je, istovremeno, putem dopisa obavjestio sve zavode/službe da se svi programi zapošljavanja prolongiraju.  

http://www.fzzz.ba/portal/ID:C-386

Za svo ovo vrijeme direktor Službe za zapošljavanje nije dolazio na posao protekle sedmice niti je organizovao posao tako da se ne stvaraju redovi ispred biroa o čemu postoje i fotografije. Toliko o prijavama nezaposlenih lica putem emaila.

Kantonalni odbor SDA Sarajevo daje punu podršku Vladi KS Sarajevo i resornom ministarstvu da uvede red u Službu za zapošljavanje KS i omogući licima koja ostaju bez posla da sa punim dignitetom i uvažavanjem pristupe registraciji kod Službe za zapošljavanje KS.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost KO SDA Sarajevo

Dević: Vlast je potpuno nesposobna da zaštiti ustavnopravni poredak građana u KS

Saopćenje za javnost SDA

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta