Bosna i Hercegovina     | 26.03.2020. 11:41 |

U SBŽ-u nema novozaraženih, u izolaciji preko 1.900 osoba

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 26. ožujka (FENA) - Nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ) i, u ovom trenutku, situacija je prilično stabilna, izjavio je u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

U toj županiji u samoizolaciji je 1.912 osoba, a među njima i one koje su bile u kontaktu sa zaraženim muškarcem iz Novog Travnika, koji je 11. ožujka sudjelovao na proslavi u kompaniji "Igman" u Konjicu.

- Jučer smo imali četiri slučaja koja su nam bila sumnjiva, a, nasreću, testovi su bili negativni. Jutros ide pet novih uzoraka prema Sarajevu i vidjet ćemo rezultate - istaknuo je Krakaš.

Naglasio je da je tijekom protekle noći hospitaliziran mladić iz Novog Travnika, s povišenom temperaturom i otežanim disanjem, a test je pokazao da je i on negativan na koronavirus.

- Tijekom noći smo uzeli uzorak i poslali u KCUS, te smo jutros u četiri sata dobili rezultata da je negativan - naglasio je.

Karakaš je istaknuo da je teško prognozirati daljnju situaciju, istaknuvši da se stanje u BiH usložnjava.

- Samim tim, to se očekuje i kod nas. Maksimalno smo angažirani i sada najviše očekujemo od građana jer nijedan zdravstveni sustav, niti vojska epidemiologa, ne može ovo zaustaviti. Samo građani koji se drže preporuka - istaknuo je on.

Prema podacima Kriznog stožera Federalnog minisatarstva zdravstva, do sada su u SBŽ-u testirane 24 osobe, a jedna od njih je pozitivna na koronavirus.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana