Bosna i Hercegovina     | 25.03.2020. 12:19 |

U SBŽ-u nema novih slučajeva zaraze, uzorci tri testirane osobe negativni

FENA Marija Augustinovic

TRAVNIK, 24. ožujka (FENA) - Nema novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom u Srednjobosanskoj županiji (SBŽ), a uzorci tri testirane osobe su negativni, izjavio je novinarima u Travniku direktor Zavoda za javno zdravstvo SBŽ-a Sead Karakaš.

- To nam daje nadu jer već dva-tri dana imamo sve negativne rezultate testova. Mislim da nam se situacija poboljšava u odnosu na onu koju smo jučer i prekjučer proglasili neisgurnom - kazao je Karakaš.

Dodao je da je u SBŽ-u trenutno oko 1.800 osoba u samoizlaciji, od kojih 300 u Novom Travniku, u kojem je prisustvo virusa potvrđeno kod direktora tvornice BNT-TMiH, koji je sudjelovao 11. ožujka na proslavi u poduzeću "Igman" u Konjicu.

U tom gradu je, među ostalim, u izolaciju stavljena kompletna zgrada, sa 80 stanovnika.

- U Novom Travniku se taj krug stalno širi. Tražili smo prvo najbliže kontakte koje je zaraženi imao, a zatim smo širili taj krug kontakata. Tako da se može reći da smo one koji su, po našoj procjeni, bili najizloženiji eventualnom riziku, stavili pod nadzor - naglasio je Karakaš.

Na pitanje novinara da prokomentira tvrdnje zaražene osobe iz Novog Travnika da nije kršila samoizolaciju, Karakaš je kazao da je na tu mjeru svaki građanin obvezan od trenutka kada dobije usmenu uputu iz nadležnih zdravstvenih ustanova.

- Administracija kasnije dostavlja rješenje. Njega su svakodnevno zvali, a telefon mu je bio isključen - naglasio je Karakaš.

Prema informacijama koje je jutros objavio Krizni stožer federalnog Ministrastva zdravstva, u SBŽ-u je testirano ukupno 19 osoba, a jedna je pozitivna na koronavirus.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta