Regija     | 25.03.2020. 12:06 |

Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima djelatnika zaraženih koronavirusom

FENA Agencije

BEOGRAD, 25. ožujka (FENA) - Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je u utorak da je državni tajnik ministarstva za zaštitu okoliša Branislav Blažić zaražen koronavirusom, te da u Vladi i ministarstvima ima i drugih djelatnika koji su zaraženi, ali nije precizirao koliko je to osoba.

 Dačić je, u programu TV Happy, naveo da je Blažić nazočio sastanku resornog odbora u vladi, u dvorani za sjednice, te da je bio u kontaktu s ostalim članovima odbora, navodi agencija FoNet.

 "Imamo i drugih zaposlenika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić, ne precizirajući o koliko osoba se radi.

 Pojedini beogradski mediji su u utorak navečer objavili vijest o koronavirusu u srbijanskoj vladi, pozivajući se na "izvore upoznate sa situacijom".

 Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji.

 Prema izvješćima beogradskih medija, svi iz ministarstva zaštite okoliša koji su bili u kontaktu s Blažićem sada su u izolaciji, a resorni ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s glavnim tajnikom svog ministarstva i svima ostalima, s kojima je Blažić bio u kontaktu.

 Branislav Blažić je trenutno hospitaliziran na Infektivnoj klinici u Beogradu, a više podataka očekuje se na redovitoj konferenciji za tisak zdravstvenog kriznog stožera, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Srbija: Dio oporbe nije sudjelovao na konzultacijama u Skupštini

MUP Srbije pozvao medije da ne objavljuju netočne i neprovjerene informacije o nestanku djevojčice

Obustavljena pretraga terena u potrazi za nestalom djevojčicom

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo