Bosna i Hercegovina     | 25.03.2020. 10:24 |

UBBiH - Banke se udružile i donirale sredstva za nabavku respiratora

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Komercijalne banke u Bosni i Hercegovini posredstvom Udruženja banaka BIH (UBBiH), a s ciljem podrške zdravstvenom sektoru u Bosni i Hercegovini, finansirale su nabavku tri respiratora, testova za koronavirus, te zaštitne opreme za potrebe Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo, Univerzitetskog kliničkog centra RS Banja Luka, te Sveučilišne kliničke bolnice u Mostaru.

- Bankarski sektor je u ovim izazovnim vremenima odlučio djelovati ujedinjeno i usmjeriti podršku u zdravstveni sektor. Znamo da bolnice imaju mali broj respiratora, a oni su ključni za adekvatno zbrinjavanje pacijenata u teškom zdravstvenom stanju.                      

Stoga, od doniranih sredstava će svaki klinički centar izvršiti nabavku najsavremenijih stacionarnih respiratora i određenu količinu zaštitnih sredstava za medicinsko osoblje. Mi im samo možemo zahvaliti za angažman i doprinos koji daju kroz svoj plemeniti poziv, čuvajući živote i zdravlje svih nas - istakao je Berislav Kutle iz Udruženja banaka BiH.

Vjeruje da je to prva u nizu aktivnosti, koje će banke realizovati s ciljem podrške građanima, klijentima i njihovim porodicama.

Najavio je da se već razmatraju dodatne aktivnosti, kojima će banke podržati lokalnu zajednicu, saopćeno je iz  Udruženja banaka BiH.

 

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Čampara: Novaliću su krivi svi osim onih koji su ga uvukli u sve ovo, a to je vrh SDA

Sud BiH potvrdio - otpremljena drugostepena presuda u predmetu Fadil Novalić i drugi

Sud BiH proglasio krivim Novalića, Solaka i Hodžića

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo