Bosna i Hercegovina     | 24.03.2020. 15:21 |

Traže od Vijeća ministara BiH da pomogne povratak iz Italije 22 bh. košarkaša

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 24.marta (FENA) - Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj traži reakciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ministarstava civilnih i vanjskih poslova, kako bi se pomoglo grupi od 22-je mladih, koja se nalazi u Italiji, da se vrate svojim kućama u našoj zemlji, poštujući sve propisane mjere u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ministrica porodice, omladine i sporta u RS Sonja Davidović rekla je danas na konferenciji za novinare da im se obratio jedan od roditelja ove djece.

Radi se o 22 mladih, talentiranih sportista, košarkaša, 16 iz RS i šest iz Federacije BiH, koji su preko jedne agencije iz Srbije otišli u Italiju na nastavak školovanja u sportu.

Među njima je 11 maloljetnika.

-Oni su od prvog dana u izolaciji, na sigurnom, osiguran im je smještaj i hrana te su trenutno dobro - rekla je Davidović i dodala da treba razmotri mogućnost za njihov povratak u BiH.

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS rečeno je da će se svakog dana u 15 sati, na internet stranci (koronavirus u srpskoj) objavljivati imena osoba koje krše samoizolaciju.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Italijanski lijevi centar okuplja se za evropske izbore oko liste 'Sjedinjene Države Evrope'

'Braća Italije' premijerke Meloni i dalje vodeća stranka u Italiji

Oko 5,7 miliona ljudi u Italiji živi u apsolutnom siromaštvu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo