Bosna i Hercegovina     | 24.03.2020. 11:13 |

Uhapšeni jer nisu bili u kućnoj izolaciji i karantinu u RS-u

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 24.marta (FENA) - Zabilježena su 82 prekršaja u vezi s vanrednom situacijom u posljednja 24 sata u Republici Srpskoj, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS).

Zabranu kretanja osobama sa navršenih 65 godina života i više, kao i zabranu kretanje svim licima na javnim površinama u vremenu od 20.00 do 05.00 sati, u protekla 24 sata prekršilo je 80 građana u tom bh. entitetu.

Evidentirana su i dva krivična djela protiv zdravlja ljudi.

Osoba D.K iz Prijedora je lišena slobode, jer je prekršila mjeru kućne izolacije, dok je M.S. uhapšen jer je prekršio naložene mjere nadležnog inspekcijskog organa o karantinu i samoizolaciji, te nije boravio na adresi koja je navedena u rješenju o izolaciji, izdatom na Graničnom prelazu Novi Grad.

Iz MUPRS-a apeluje na građane da poštuju zaključak Štaba za vanredne situacije o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona (COVID-19) u RS, a kojim se propisuju vanredne mjere s ciljem prevencije širenja virusa korona "SARS-CoV-2“ i "COVID-19“ bolesti na teritoriji RS.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zastupniku u Saboru KSB-a zapalili automobil

Uhićen muškarac koji je kod bolnice u Mostaru pacijentima na odvikavanju prodavao narkotike

Policiju Brčkog posjetili članovi Asocijacije vojno diplomatskih predstavnika u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo