Bosna i Hercegovina     | 24.03.2020. 10:47 |

Zvaničnici PDP-a donirali 17.000 KM infektivnoj klinici i ugroženom stanovništvu

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 24. marta (FENA) - Rukovodstvo Partije demokratskog progresa (PDP) odreklo se ličnih primanja kako bi osiguralo novac banjalučkoj Klinici za infektivne bolesti, ali i socijalno ugroženim kategorijama u vrijeme borbe sa koronavurusom.

-Prikupili smo ukupno 17.000 KM, od kojih smo jutros uplatili 10.000 KM za podršku zaposlenim medicinskim radnicima Klinike za infektivne bolesti Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka, a ostatak novca će naši mladi poslanici i aktivisti donirati građanima koji ostaju bez posla i onim koji su socijalno ugroženi – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Najavio je da će ovu akciju nastaviti u kontinuitetu, odnosno da će se svaki mjesec poslanici i zvaničnici partije odreći dijela ličnih primanja i usmjeriti osobama kojima je pomoć najpotrebnija.

Borenović je ukazao na potrebu da budemo humani u ovom ternutku, ali i da svi nivoi vlasti imaju jasan socijalno-ekonomski plan pomoći građanima i privredi, uz odricanje od nepotrebnih troškova. 

-Solidarnost jeste važna u ovom teškom trenutku, ali je jako bitno osigurati budžetske preraspodjele, odreći se nepotrebnih nabavki i sličnih troškova iz javne kase kako bi se pomoglo privredi te malim firmama i zanatlijama, koji su zbog pandemije koronavirusa zatvorili svoje radnje i pogone, te tako ostali bez zarada. Pomoć će biti neophodna i brojnim ugroženim kategorijama društva – rekao je Borenović.

Ponovio je da je neophodno povećati plate zdravstvenim radnicima u RS, najmanje za 10 posto.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Brod s 200 tona pomoći za Gazu krenuo sa Kipra

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo