Bosna i Hercegovina     | 24.03.2020. 08:22 |

Humanitarno udruženje 'Ruku na srce' - Akcija '10 životnih namirnica'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - Volonteri Udruženja „Ruku na srce“ uvidjeli su potrebu da se dodatno aktiviraju u vrijeme trenutne epidemiološke krize koja je zahvatila i Bosnu i Hercegovinu.

Oni će, zbog toga, intenzivirati redovnu akciju Udruženja „10 životnih namirnica“ koja za cilj ima prikupljanje i doniranje prehrambenih proizvoda slabijeg imovinskog stanja.

- Svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazimo, te da je kriza dodatno pogodila porodice koje su u stanju socijalne potrebe smatramo da ovime možemo barem malo ublažiti negativne posljedice - saopćeno je iz tog Udruženja.

Prethodnog vikenda u sklopu te akcije volonteri Udruženja pripremili su 10 paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za porodice slabijeg imovinskog stanja.

- Pripremljene pakete na adresu porodica dostavit će kompanija A2B koja se kao i mnogo puta do sada dokazala kao društveno odgovorna kompanija i svoje usluge ponudila besplatno i na tome im veliko hvala. Također, veliku zahvalnost dugujemo i Homework Hub-u, našim prijateljima koji u vrijeme trenutne epidemiološke krize ne rade poštujući preporuke kriznih štabova, ali koji su ponovo našli način da doprinosu realizaciji akcija Udruženja „Ruku na srce“ - navode iz tog udruženja.

Udruženje s akcijom nastavlja sve dok traje trenutna kriza i ovim putem sve one koji žele da doprinesu pozivaju da im se priključe.

Također, pozivaju na poštivanje naredbi i preporuka kriznih štabova kako bi što je moguće više umanjili širenje epidemije.

Web stranica: www.rukunasrce.ba

Nalozi na društvenim mrežama:

Facebook: https://www.facebook.com/RukuNaSrce           

Instagram: https://www.instagram.com/rukunasrce/

Twitter: https://twitter.com/rukunasrce

Linkedin: https://www.linkedin.com/company/udruzenje-ruku-na-srce/

E-mail: rukunasrce@gmail.com

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Islamska zajednica u Gazi podijelila bajramske pakete

Humanitarne grupe ne mogu učiniti ništa da zaštite osoblje u Pojasu Gaze

Zvaničnici iz 36 zemalja i agencija UN-a na Kipru razgovaraju o pomoći opkoljenim Palestincima

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!