Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 13:47 |

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH reorganiziralo rad tijekom epidemije

FENA Saopćenje

BRČKO, 23. ožujka (FENA) - U skladu s odlukom Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća BiH, glavni tužitelj Tužiteljstva Brčko distrikta BiH donio je obvezujuće uputstvo o reorganizaciji rada te pravosudne institucije za vrijeme epidemije koronavirusa.

 Nakon što su, analagno odluci Osnovnog suda Distrikta o odlaganju ročišta, odložena ranije zakazana ispitivanja osumnjičenih, saslušanja svjedoka i druge radnje koje uključuju dolazak stranaka u prostorije Tužiteljstva, glavni tužitelj reducirao je prisustvo zaposlenih na radnim mjestima.

 "Tako će se poslovi iz nadležnosti Tužiteljstva dalje vršiti u okviru dežurstva za koje su zaduženi dežurni tužitelj i neophodan broj administrativnih djelatnika u izmijenjenom radnom vremenu od 8 do 13.30 sati", priopćilo je u ponedjeljak Tužiteljstvo Distrikta.

 Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH poziva građane na striktno poštivanje odluka nadležnih organa u BiH donesenih u cilju prevencije i sprečavanja širenja virusa covid-19 i još jedanput podsjeća da je nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije kazneno djelo za koje je zaprijećena kazna zatvora do jedne godine.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta