Magazin     | 23.03.2020. 13:45 |

Beč: Kako zabaviti djecu za vrijeme koronavirusa?

FENA Saopćenje

SARAJEVO/BEČ, 23. marta (FENA) - Bečka organizacija za djecu i mlade "WienXtra" na portalu www.wienXtra.at sastavila je bogat program i mnoštvo informacija u vezi svakodnevnog boravka u kući, posebno za djecu, porodice i mlade.

Dječije kino "cimenagic" u sklopu portala objavljuje memori igrice i križaljke uz različite filmove kako bi se i zajedničko gledanje filma moglo učiniti aktivnijim ili preoblikovati u veliku mozgalicu.

Tu su i preporuke kako organizovati vježbanje za djecu kod kuće. Kratki videi na https://bit.ly/3adnXg1 prikazuju maskotu "Holli", koja vježba prema kretnjama različitih životinja.

Sadržaj portala su i upute za rukotvorine, preporuke za knjige, radio igre i filmove, igre sa kartama i klikerima ili igre koje pospješuju motoriku djece, kao i popis linkova koji se tiču jednostavnih eksperimenata sa sastojcima dostupnim u svakom domaćinstvu.

Zajedno sa jugendinfowien.at napravili su i vodič za mlade kako bi za vrijeme pandemije naučili razlikovati lažne vijesti od pouzdanih izvora informacija, saopćio je Eurocomm-PR Sarajevo. 

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Radionica za roditelje o važnosti radnog pamćenja kod djece

Djeca umiru od gladi u sjevernoj Gazi

Beograd: Policija podnijela prekršajnu prijavu zbog trovanja djece alkoholom

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana